01-08-09

Overwinning

Vorige week had ik een totaal van 99 trainingskilometers. Maandag was er rustdag, maar dan ben ik 70 kilometer gaan fietsen. Dinsdag verliep mijn snelheidstraining van 16 kilometer niet goed, ik voelde me wat leeg? Hoe kan da nu? Maar het leert me weeral eens om de training steeds op middellange termijn te zien. Niet de training die je bezig bent is belangrijk, maar wel alle trainingen die erop volgen. Je moet steeds denken of je voldoende uitgerust zult zijn voor de volgende dagen, heb je voldoende snelheid om de intervallen van volgende week te doen, is de uithouding er voor die lange duurloop op zondag? Recupereren is de boodschap.

De rest van de week gingen de trainingen zoals het moest. Lange duurlopen gaan rond de 12,5 km/u, vlotte duurloopjes aan 13,5 km/u, snelheid is 15 km/u en interval 16,2 km/u. Niks geforceerd, en steeds is de totale afstand van de training iets verder, of zijn er meer herhalingen.

Gisteravond stonden eigenlijk 8*1000 meter op het programma. Ik had er wel zin in maar het was al een tijd geleden dat ik nog een wedstrijd gelopen had. Af en toe een wedstrijd lopen is nochtans goed voor de training. Wedstrijdomstandigheden zijn toch altijd anders dan op training, je loopt er rapper, je gaat langer in het rood, je kunt je conditie testen en het verhoogt je motivatie. Elke 3 à 4 weken zou je een wedstrijdje mogen lopen, zonder specifieke voorbereiding.

Na lang wikken en wegen werd het de Elsdriesjogging in Melle, mijn vrouwtje ging mee om te supporteren. Je kon er kiezen tussen 1, 2, 3 of 4 rondes van 3 kilometer. Ik ging voor 3 rondes, zonder teveel ambities. Bij de start zat ik meteen in 5de positie, na enkele honderden meters was ik al opgeschoven naar de 2de en ik liep het gat op de koploper dicht. Nog een andere loper sloot aan en samen sloegen we een gat. Hij ging voor 4 rondes, ik besloot toen om eieren voor mijn geld te kiezen en te stoppen na 1 ronde mochten we nog op kop liggen. De eerste kilometer was eraan in 3:19, en ik voelde me nog steeds goed. Onze voorsprong was ruim en we konden het tempo laten zakken. Kilometer 2 in 3:25. Op een kleine helling op 500 meter voor de finish trok ik nog eens door en won afgescheiden de 3 kilometer in 9:38. De effectieve afstand was wel 2,8 kilometer, maar uiteraard was ik heel content.

Na een minuutje aan de kant genieten van de overwinning liep ik nog een tweede ronde meer op het gemak, rond de 15 km/u. Ik haalde terug wat lopers in, het ging nog steeds vlot. Ik denk dat ik mijn PR op de 10k wel eens kon benaderen gisteren. Enfin, de conditie en de snelheid zitten goed, nog 11 weken te gaan voor Eindhoven.

07:40 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Jiehaaa.... ... dikke proficiat met je overwinning...
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 01-08-09

Mooie overwinning en ja als je uit kan lopen aan 15km/h dan ben je natuurlijk heel goed bezig :-)

Gepost door: Stofke | 01-08-09

Knap en snel gelopen zeg!! De basis is alleszins al top, ik kijk al uit naar Eindhoven, heb zelfs al een beetje spijt dat ik de halve marathon ga lopen, zou liever supporteren voor jullie!
Grt

Gepost door: Wendy | 01-08-09

Had al gereageerd via FB hé ;). Proficiat met die knappe prestatie Fré.

Gepost door: Gert | 02-08-09

perfect je voorbereiding blijft perfect verlopen... ben benieuwd waar dat gaat eindigen over 11 weken...

Gepost door: gert | 04-08-09

De commentaren zijn gesloten.