15-08-09

Zware week, volgende week wat rust

Vorige week zaterdag heb ik mijn eerste dertiger gelopen. Het ging niet slecht, ook niet heel goed. De dag ervoor had ik een intervaltraining van 6 * 1500, met in totaal 18 km. Fris zat ik dus niet, en het was weer eens behoorlijk warm. Toch een gemiddelde van 12,3 km/u met een hartslag van 147, wat voor mij laag is. Dus weer wat vertrouwen getankt. Als je 9 weken voor je marathon 30 km kunt lopen zonder problemen, dan heb je een voldoende basis om je uithouding nog wat op te krikken.

Deze week was onze laatste verlofweek, en volgend weekend doe ik mee aan de triatlon van Gent. Redenen genoeg om er nog eens een zware week van te maken.

Maandag begon nochtans rustig met een heuveltraining over de autostrade, 4 keer de brug met grote sprongpassen oplopen en idem dito aflopen. In totaal 11 km. Dinsdag 8 * 1000 in afwisselend 3:40 en 3:50, maar slechts 200m recupjoggen ertussen. Dit was afzien, een kilometer heb ik geskipt en extra gerust. In totaal toch weer 14 km. Woensdag efkes rond de Watersportbaan gaan lopen in de avondkoelte en een zachte regen. Ongelofelijk hoe dit deugd deed. Direct ging de hartslag omlaag en het tempo omhoog. Met als resultaat 2 * 5 km tempo + 3 km tempo. In totaal 15 km in net minder dan een uur gelopen (inclusief 2 km recup), zonder in het rood te gaan. Dit was een supertraining! Donderdag was ik behoorlijk gerecupereerd en liep ik nog eens 18 km aan 12,5 km/u. Gisteravond (vrijdag) was er een wedstrijdje in De Pinte. Na een leuk wedstrijdverloop (check op de blog van nieuwkomer Weblogloper Wouter: http://woutermees.skynetblogs.be/) werd ik nog 4de in de wedstrijd van 11km in 39:47. Ik haalde terug een gemiddelde van 16,1 km/u volgens de Garmin, op een parcours met aardewegels en bospaden. Dus een PR op de 10K op de weg zat er zeker in. Plus ik kon zo wel nog een tijdje doorgaan. Na een zware week had ik toch nog voldoende inhoud en snelheid. Eindhoven, here we come! Vandaag wat loslopen (8 Km) en morgen terug een km of 30. Dan kom ik op een weektotaal van ongeveer 108 km.

Volgende week zondag is er de Mr T triatlon in Gent. 750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Ik ben benieuwd hoe ik het ervan af breng. Lopen is no problemo, fietsen kan ik ook behoorlijk maar het zwemmen is een vraagteken. Ik heb natuurlijk wel een paar keer getraind, en toen deed ik 750 meter in ongeveer 18 minuten zonder mij te forceren. Ik zou heel content zijn mocht ik op de triatlon onder de 20 minuten geraken, in het fietsen dan onder de 40 en het lopen terug onder de 20. Met wissels erbij zou onder 1u30 dus haalbaar moeten zijn.

14:32 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Mr T 1u30 !! je doet daar zeker 10 minuten af, wedden

Gepost door: Berry | 16-08-09

Inderdaad, een serieuze trainingsweek! Heel veel succes tijdens je triatlon!!

Gepost door: Wendy | 16-08-09

Héél véél succes in Gent... je voorop gestelde doel zal je wel probleemloos halen hoor. Je bent immers goed voorbereid. Duimen maar.

Gepost door: natalie | 17-08-09

Proficiat ! ik had je naam al in de uitslagenlijst zien staan :-) Volgens mij doe je ook vlugger dan 1u30 en als 't weer zo mooi is als ze voorspellen komen we supporteren!

Gepost door: Chris | 18-08-09

Ik lees hier van iemand in vorm. Dat ziet er goed uit. Trouwens dat trainingsschema is toch dat van Paul VDB? Heb dat ook al gebruikt. Vind het een goed schema.

Gepost door: cremke | 24-08-09

Goed bezig! Triatlon is iets wat mij heel erg trekt. Toch maar eens in verdiepen..

Gepost door: Pieter de Boer | 30-08-09

eindhoven ik kan je met zekerheid vertellen dat er wel degelijk tempomakers zijn tot km 30 voor de verschillende snelheden, ook voor de 3u. Maar dit laten ze enkel weten juist voor de start wie het zijn, aan de genodigden die vorige jaren heel goed presteerden, zoals bvb Patricia Delvael van onze club AVR die onder de 3u zat; ze krijgen een arragement en ze zal onze trainer Willy en mezelf laten weten wie de hazen zijn, ikzelf zou me eerder achteraan de groep nestelen omdat ik niet weet of ik het voor 42 km volhoud om die snelheid te hanthaven, zal er wel alles voor doen, groeten; Tom.

Gepost door: tom hoornaert | 31-08-09

De commentaren zijn gesloten.