31-08-09

Everything fine

De dag na mijn vorige berichtje deed ik mijn langste duurloop. Na de hoopgevende wedstrijd in De Pinte deed ik zonder teveel problemen 31,5 kilometer. Het was lastig op het einde, en ik zat niet meer zo fris maar het viel mee.

De dinsdag daarop was ik zo slim om zonder te eten of te drinken in de warmte een tempoloop te doen. Het ging perfect op het gemak aan 15km/u voor de eerste 5 kilometer, dan lastiger tot kilometer 7 om moeite te hebben tot kilometer 10. Die kwam ik nog door in minder dan 42 minuten maar dan zat ik erdoor. Dorst, warm, moe, leeg. Er stond 21 kilometer op het programma, gelukkig had ik nog een beetje verstand om na 17 km te stoppen, ik had al serieus afgezien. De woensdag had ik nog altijd lege benen en liep het vierkant. Dus weeral traag gelopen voor 8 km. Donderdag nog een kort traag loopje, op vrijdag een korte fartlek die redelijk ging. Zo zie je maar dat je op een training soms meer kwaad dan goed doet, als je er 4 dagen moet van recupereren.

Tegen het weekend waren de benen terug opgeladen, en het was maar goed ook. De Mr T sprinttriathlon stond op het programma op zondag. Zaterdagnamiddag had ik alle materiaal al klaargezet, en nogmaals de wissels goed doorgenomen. De dag zelf was ik 's morgens al naar de wedstrijd van de vrouwen gaan kijken om nog wat praktische tips te zien. En ik zag het niet zitten, echt niet. Vooral het zwemmen leek me een marteling. Na een jaar of 12 had ik nu een paar keer gezwommen en besloot ik om schoolslag te doen. Mijn 12 meter crawl waren niet goed genoeg. 750 meter zwemmen in een pak sportieve zotten leek me onmogelijk. De 20 km fietsen zou wel lukken en als ik aan lopen zou toekomen zou dat toch geen problemen mogen geven.

Maar het verliep allemaal super. Het zwemmen was chaotisch en ik kreeg stampen en kloppen. Toch kon ik van de 400 als 204de uit het water komen, onverwacht. Na een trage wissel kon ik mij in een snelle fietsgroep net staande houden met een gemiddelde snelheid van 37,1 km/u. Dan al had ik in het snotje dat mijn doelstelling van 1:30 geen probleem mocht zijn. De fiets aan de kant, en de wedstrijdschoenen aan. Dat voelde aan als een zegetocht. Ik vertrok als 158ste en haalde veel volk in. Na 500 meter had ik Berry 'te stekken'. Ik liep aan 15km/u, en niemand kon me volgen. De ongeveer 5 kilometer deed ik in 20:13 en had een 21ste looptijd. Finaal finishte ik als 92ste in 1:15:51, dus bij het snelste kwart. Dat was toch heel wat beter dan verwacht. Dit krijgt zeker een vervolg!

Deze week was ik na 2 dagen goed gerecupereerd van de triathlon en kon ik mijn geplande schema afwerken. Op woensdag: 3 km inlopen + 3 km à 3:53 + 2*2 km à 3:46 + 3*1 km à 3:40, telkens maar 200 tot 400m rust, dan nog enkele kilometers uitlopen. En dit verteerde ik goed. Dit zijn lastige trainingen, toch was ik niet uitgeput. Donderdag een trage 17 kilometer, en vrijdag de wedstrijd Dwars door Nazareth. Daar liep ik 16,7 km onder de overslagpols, en boven marathontempo (gemiddeld 14,4 km/u). Nochtans was er veel wind, en het parcours was lastig. Dit zijn ook stevige trainingen die je vertrouwen geven. Zaterdag 11 km loslopen en zondag liep ik 34,2 kilometer zonder echt vermoeid te zijn. Super! In totaal 106 kilometer gelopen in de week. Deze week doe ik er ongeveer evenveel, de week daarop ook. Op 20 september loop ik de Leiemarathon en er is een kans dat ik hem uitloop. Ik zou het kunnen, zeker weten, maar ik wil hem enkel maar uitlopen als ik me niet moet forceren. Eindhoven is belangrijk, de Leiemarathon staat in functie daarvan. Een alternatief is dat ik 3u loop, dus zo'n 37 kilometer om dan de laatste 5 kilometer te wandelen. Dan ben ik er ook in ongeveer 4u.

6 weken te gaan tot Eindhoven, er mag niks meer misgaan. De zenuwen beginnen traagjes te komen. De vorm is er nog niet volledig om onder de 3u te finishen, maar we zijn op goede weg.

22:20 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Knap gelopen hoor in Nazareth...en de trainingen verlopen ook vlotjes zie ik...succes naar de leiemarathon toe.

Gepost door: natalie | 01-09-09

Voorstel... 21 km lopen a 4'- 4'05" en dan naar huis...
Dat is een goeie test voor Eindhoven en tevens verspil je geen krachten voor Eindhoven...
(Die 21 km loop je dan NET voor mij hé)

Gepost door: Francis | 01-09-09

21km lopen lijkt me ook beter dan 37km, voor die laatste 5 kilometer gaat ge toch nie willen stoppen fre, voor u is da maar 20 minuutjes lopen ;)

Gepost door: Peter | 01-09-09

succes met je verdere trainingen en tot 11 okt in Eindhoven. (tenzij je zat ook in Kachtem bent voor de 31 km; of in Brugge op 19ept voor de 15 km)

Gepost door: tom hoornaert | 02-09-09

Prachtig verslagje van de triatlon, lijkt wel of we binnenkort de weblogtriatlonners kunnen oprichten, jammergenoeg kan ik geen lid worden, zwemmen en fietsen zeggen mij niet direct iets ;-), maar dat neemt niet weg dat ik er wel veel bewondering voor heb. Knappe snelheden die jij loopt hoor,ik hoop echt dat de voorbereidingen zo goed blijven gaan!

Gepost door: Wendy | 02-09-09

Veel succes met de verdere voorbereidingen. En hopelijk tot in Eindhoven.

Gepost door: Yves | 03-09-09

veelbelovend Amai, wat 'n cijfers van tijden en snelheden!
Klinkt veelbelovend, succes!

Gepost door: bewa | 03-09-09

Klaar voor Met zo'n voorbereiding moet het helemaal goed komen lijkt mij?!

Gepost door: Pieter de Boer | 10-09-09

De commentaren zijn gesloten.