26-09-09

Laatste 2 weken

Deze week is nog een hevige week. Zowel qua afstand als snelheden. Dinsdag liepen de intervallen niet zo goed, waarschijnlijk zat de marathon van zondag er voor iets tussen ;) Woensdag toch terug 21 kilometer gelopen, en donderdag 13 km met 12 korte versnellingen. Gisteren had ik dan de zwaarste intervaltraining van de hele voorbereiding op het programma, en ik zag het niet zo goed zitten. Het schema toonde 3K inlopen + 4K à 3:55 + 2*2K à 3:45 + 2*1K à 3:35 + 3K uitlopen. Mijn ervaring met het schema is dat ik de snelheden meestal niet haal, zeker niet op de (korte) afstand van 1 kilometer. Zoals gewoonlijk beperkte het inlopen zich tot een beetje trager starten in de eerste honderden meters om dan toch door te lopen. De statistieken zijn soms een beetje misleidend omdat ik de autolap van 1K niet uitschakelde. Ik liep bijvoorbeeld snel tot 4,5K om dan 500 meter uit te lopen, dus de tijd voor kilometer 5 is niet helemaal juist.

Maar de conclusie is dat het super liep! Alles liep ik rapper dan ik moest, en ik ging tot mijn omslagpunt van 174. Direct daarna zakte de hartslag meteen en was ik vlug gerecupereerd. Alleen de laatste snelle kilometer heb ik goed doorgegeven. Na 10 kilometer kwam ik door in 38:51 of zo, dus inclusief trage stukken. Statistieken 250909

 Grafiek 250909

Ik denk dat de snelheid wel goed zit voor Eindhoven. De uithouding zit ook goed, dat zag ik in de Leiemarathon. Maar de combinatie van afstand en snelheid is nog iets anders. En dan nog mag ik geen slechte dag hebben. Of mag het weer niet tegen zitten. Mijn grootste vijand is de warmte. Zondag loop ik nog een LSD van 35 kilometer en dan begin ik stilaan af te bouwen. Iets minder ver lopen, en geen intensieve intervallen meer. Toch zal ik nog wekelijks 70 à 80 kilometer lopen, mijn ervaring is dat ik hier meer deugd van heb dan van heel weinig te lopen. Dit was waarschijnlijk de laatste post voor Eindhoven!

09:28 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

nog proficiat met uw tijd op de Leie-marathon , je loopt zo rond mijn tijden en ben altijd benieuwd wat een ander dan op een marathon kan . Van mijn drie marathons liep ik er nog nooit 1 zo vlot uit als de jouwe . Je zit blijkbaar in topvorm , maar zoals je zegt 42km aan een iets sneller tempo is nog wat anders , maar onder de drie uur gaat je lukken . Geniet van de sfeer in Eindhoven , de laatste km' heb je bijna geen doorgang meer van de massa volk , is om kippevel van tekrijgen !!!!6c4bt

Gepost door: roadrunnerke | 26-09-09

Het mag wel rust zijn, maar die challenge is in de zak!! :)

Gepost door: Pieter de Boer | 26-09-09

Ik vind het spannend!! De tijd die jij vorige week vlotjes in de Leiemarathon liep zegt toch al heel veel over je vorm, je bent er alleszins klaar voor, als nu het weer nog een beetje wil meewerken dan loop je een supertijd! Ik zie je daar wel, loop er de halve maar kom al om 10u naar Eindhoven.

Groetjes!!

Gepost door: Wendy | 26-09-09

good luck in Eindhoven!

Gepost door: Robin | 26-09-09

je hebt er in ieder geval alles aan gedaan he, supervoorbereiding voor een wedstrijd

Gepost door: Peter | 26-09-09

Dat het met de conditie goed zit was al een tijdje duidelijk hé...Eindhoven word top voor jou.

Gepost door: natalie | 27-09-09

Veel succes nog de komende dagen. En we duimen voor een topdag. Tot in Eindhoven.

Gepost door: Yves | 28-09-09

Succes Heel veel succes zondag in mijn hometown!!

Gepost door: M@urice | 07-10-09

De commentaren zijn gesloten.