13-10-09

Aanval op 3 (m)uur geslaagd!

Ik val meteen met de deur in huis, het is me dus gelukt. Hier zit een superblije mens.

Vorige week was het nog hectisch in huis door de vele bezoekers omdat ons huisje te koop stond. Zaterdagvoormiddag moest ik nog rondleidingen geven en heel 'serieuze besprekingen' voeren. Onder stress vertrokken we 's middags naar Eindhoven. Gelukkig waren er ginder al een hele boel leutige webloglopers die het al heel gezellig maakten. Het buffet 's avonds was ook helemaal in orde en iedereen was enorm met zijn wedstrijd bezig. De nacht was slecht maar het weer viel 's morgens goed mee. Een koude wind, gelukkig geen regen. Zo'n weer heb ik liefst om te lopen. Toch had ik niet gedurfd om in een singlet te lopen. Ik koos voor een nauw aansluitende sportshirt. Tom Hoornaert en Anita Delvael wenste ik nog veel succes en we vertrokken.

Al meteen voelde ik mij op het gemak. De eerste kilometer deed ik in 3:53 dus eigenlijk te rap maar dit voelde goed. Els stond al met de fiets te wachten en reed mee. Iedereen liep nog kort bij elkaar. Vlak voor me liep Martin Labaere, maar ik wist dat hij ging voor 2:50 dus die moest ik laten gaan. Km 2 ging in 4:08 dus perfect, de beentjes voelden goed en ik stak mijn duim omhoog naar Els. Km 3 in 3:59, ik zocht al een groepje om de volgende kilometers tegenwind aan te gaan. Wat rond gepraat en een compagnon gevonden: Dominiek Schrauwen die toevallig aangesloten is bij de club van Torhout zodat we heel wat gemeenschappellijke kennissen hebben. Deze kranige 50-plusser liep heel wat marathons onder de 3u en heeft dus massa's ervaring. We sloten een pact om samen te lopen om kort onder de 3u te duikelen.

Na 5 kilometer passeerde ik in 20:27, een halve minuut voorsprong op schema. Elke kilometer ging dan iets sneller dan 4:10 waardoor we onze voorsprong nog wat uitbreidden. 10 kilometer in 41:16, en mijn hartslag begon zowaar te zakken van 173 naar 169. Ik begon mij meer op het gemak te voelen ook, er was een kleine voorsprong op schema en ik voelde me goed. Eten en drinken ging ook goed, gelukkig was Els mee op de fiets. Na een kilometer of 17 kwamen we bij Johan Watty die vlot meeging. Na een paar kilometer zag ik het tempo zakken tot 4:13 en stak ik een tandje bij. Ik liep weg van Johan en Dominiek met kilometers aan 4:06 en 4:03. Na de halve doorgekomen in 1:27:30, dus 2,5 minuten voorsprong. Dan begonnen de beentjes een beetje vermoeid te geraken. Ik hield een klein beetje in omdat het terug tegenwind was en ik er alleen voor stond. Ik haalde Koen Ver Eecke bij maar ik zag dat hij al serieus aan het vertragen was. (Sorry dat ik niet langer kon praten). Vanuit de achtergrond kwam Dominiek opeens terug. Hij nam meteen de kop en bepaalde het tempo. Dit was super. Ik moest hem intomen en tussen kilometer 30 en 32 liet hij me terug versnellen. Onze voorsprong van 2,5 minuten bleef behouden en op kilometer 35 was ik er zeker van dat ik het zou halen.

Dominiek kreeg het lastig. Nu was het mijn beurt om hem wat te helpen en de kop over te nemen. Ik berekende dat elke kilometer maximaal in 4:30 eraan moest, rapper was niet nodig. Dus hield ik dat goed in de gaten. Liever het tempo iets te laten zakken en op zeker spelen dan de kans om alsnog een klop te krijgen. Vanaf kilometer 35 zat de hartslag maar rond 165 dus wist ik dat er nog rek op zat. De benen voelden verkrampt aan maar ik was niet op. Links en rechts haalde ik nog wat volk bij. Els viel nog met de fiets (niks ergs), in de winkelstraat kreeg ik echt kippenvel. 3:53 voor kilometer 42. Ik probeerde nog een spurtje op het einde maar dat liep slecht af, mijn benen waren veel te verkrampt. Na 42,6 kilometer was ik gefinisht in 2:58:35. Patricia Delvael zat blijkbaar vlak achter me en Dominiek was er 9 seconden later ook al.

De marathon verliep dus volledig volgens plan. Vanaf de start had ik een beetje voorsprong en deze heb ik verstandig verdedigd tot op het eind. Maar het is wel zwaar, het komt er vooral op aan om nergens tijd te verliezen. Ik ben ook vooral blij omdat ik het gevoel heb dat ik mijn eigen lichaam een beetje leer kennen. Mijn 'trainingsmarathon' werd vaak met argusogen bekeken en de sprong van 3:12 vorig jaar naar sub 3 leek ook niet evident. Ik heb zeker de trainingswijsheid niet in pacht hoewel ik nu weet dat sommige dingen voor mij niet werken, andere wel. Next? Een zak chips en dan triatlon zeker?

 untitled

Er zijn ook goede prestaties te melden van eigenlijk alle webloglopers: Tom Hoornaert met een debuut in 3:15, Anita debuut in 3:25, Katrien PR in 3:38, Vincent PR in 3:39, Koen rap in 3:55, Chris knap PR op de halve in 1:49,... Spijtig voor Johan Watty met 3:00:03 (hoe verzin je het). En bedankt allemaal voor de gezelligheid en aanmoedigingen voor, tijdens en na de wedstrijd!

20:55 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

Commentaren

welkom to the club.... proficiat met je geweldige prestatie.Van veel mensen gehoord dat het een zware marathon was door de wind.Het moet plezant zijn om tussen al die mensen te lopen. De drang om naar de 2: 55 hr te gaan zal binnenkort wel de kop opsteken...
Grtz Wouter

Gepost door: wouter | 13-10-09

sub 3 Proficiat met je prachtige prestatie.Op het einde was het jammer dat ik mijn exacte tijd niet kon aflezen op mijn garmin ;anders had ik het zeker gehaald.Toen ik de klok aflas na de bocht was het al te laat.Ik had zeker nog wat overschot,maar ja wat doet een mens eraan hé volgende keer beter.Nogmaals proficiat zoals ik jou zag lopen ,je huppelde als een jong veulen!

Gepost door: Johanbeton | 13-10-09

Eindelijk dat verslag! ;) Tja, wat kan ik nog meer zeggen dan afgelopen zondag? Chapeau!

Gepost door: Gert | 13-10-09

Proficiat!! Waaawwww ... wat een tijd!!!! Geniet er nu maar van. Knap gelopen!

Gepost door: sandra | 13-10-09

Super-PR Dat heb je erg knap gelopen.
Gefeliciteerd met je PR!

Gepost door: Martin | 13-10-09

Jawadde Zeer sterke prestatite. Dikke proficiat!

Gepost door: stefaan | 13-10-09

Knap gedaan hoor Fré...proficiat met je prachtige tijd.

Gepost door: natalie | 14-10-09

Proficiat Fré!! Ik kon je verslagje tot de halve marathon heel goed volgen, want ik liep exact dezelfde tijd, al zat het er bij mij dan wel op;-). De bewondering is dus groot dat jij die snelheid nog eens zolang hebt kunnen houden! Knap en vooral heel verstandig gelopen, iets dat ik nog moet leren ze ;-).
Groetjes!!

Gepost door: Wendy | 14-10-09

Proficiat met je behaalde doel!
Kwas idd serieus wat gas aan het terug nemen toen jij me bijhaalde :-) maar al bij al is het nog goed afgelopen voor mn eerste marathon (3u11min29sec). Kben er tevreden mee en denk volgend jaar in Rotterdam een gooi te doen nr de 3 uur...

Gepost door: Koen | 14-10-09

trots vrouwtje Ik mag mezelf een trots vrouwtje noemen. Een marathon lopen onder de drie uur is geen kattepis. En je deed het. Gehoopt en verwacht, dat wel, maar uiteindelijk moest jij het toch maar doen. Ik vond het vanop de fiets al behoorlijk heftig. We hebben samen een leuk, spannend en gezellig week-end gehad. Mede dankzij de andere webloglopers. Ik zou zeggen voor herhaling vatbaar ...

Gepost door: Els | 14-10-09

Erg knap Mooi onder de 3u. Sjiek! Proficiat

Gepost door: Wim | 14-10-09

proficiat! Knap Fré, mooi onder de 3u... Maar als ik heel eerlijk ben, had ik een nog iets straffere tijd verwacht. Zeker gezien de tijden in je voorbereiding en het gemak waarmee je liep in de Leiemarathon.
Maar je hebt er waarschijnlijk goed aan gedaan om je verstand erbij te houden en je aan je 3u-schema te houden. Maar ik ben er wel van overtuigd dat je er nog meerdere minuten af zal krijgen.

Gepost door: gert | 14-10-09

Eindhoven Fré, ongelooflijk proficiat met je superprestatie!!!

Gepost door: Koen | 14-10-09

Ge-wel-dig! Fré, geweldig! wow, wat een prestatie. Daar zijn al die trainingskilometers voor! WOW!! prachtige tijd! Geniet er even lekker van, hoewel ik er zeker van ben dat dat wel gaat lukken! GEWELDIG!

Gepost door: Pieter de Boer | 14-10-09

sterk Ik had alles gevolgd op het internet en wist al van het moment dat je over de aankomstlijn was dat je een super tijd had gelopen. Je had gelukkig een super atleet aan je zijde en inderdaad zeer verstandig gelopen. Ik wist dat je het aankon maar je moet het nog altijd doen ook hé. Een dikke proficiat ! Volgens Els voor herhaling vatbaar .......

Gepost door: wim | 15-10-09

Goe gedaan! Proficiat met de sloping van de muur! Een verdiende tijd na een verstandige opgebouwde voorbereiding! Daar zit meer in!!!
Grtz,
Stijn

Gepost door: Stijn | 15-10-09

Sterk Hier kan ik voorlopig nog maar van dromen , proficiat !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 15-10-09

Dikke proficiat zenne,´en volgens mij kun je nog wel es een of ander muurtje slopen, zo'n talent! En nog een leuk lang Eindhovenweekend gehad? ;-)

Gepost door: Chris | 17-10-09

Een pracht resultaat ! ik heb eerlijk (dat wist je al) geen momment getwijfeld dat je niet onder de 3u ging landen ! kippevel krijg ik ervan als ik er nog op denk ! Chapeau !! en nogmaals een dikke proficiat EN !!! ook voor je MENTAL COACH !! (voor haar geduld ;-) )

Gepost door: Katrien | 18-10-09

Nog eens een dikke proficiat. Ongeloofelijk welke progressie jij gemaakt hebt de afgelopen 2 jaar. Heel sterk.

Gepost door: Yves | 20-10-09

super man super hoor, een marathon verbeteren van 3.12 naar 2.58 is inderdaad geen kattepis. Ik heb het aan den lijve ondervonden dat het inderdaad lastig is, zeker na 30 km. Dan begint de marathon echt. Mooi verdeeld je wedstrijd, goed ingehouden voor je laatste 7 km om dan op het einde nog wat te versnellen. Wie weet kan ik volgend jaar ook zo'n sprong maken, we zullen zien. Je mag terecht fier zijn op je prestatie, tot loops, Tom.

Gepost door: tom hoornaert | 23-10-09

Prettig eindejaar en een gezond en blessurevrij 2010...

Gepost door: Stofke | 31-12-09

Beste wensen Hallo Fré

Lang geleden dat je nog op je blog was ;nog altijd aan het nagenieten van je 2 uur 58?Hopelijjk mag je dit nog eens overdoen in 2010.

groetjes

Gepost door: Johanbeton | 05-01-10

De commentaren zijn gesloten.