07-02-10

Jaja, we leven nog

Lang geleden dat ik hier nog iets gepost heb. Ik kan wel duizenden uitvluchten bedenken, maar de drie belangrijkste zijn: 1. Druk op 't werk en met de bouw van ons nieuwe huis 2. In de winter is de sportmotivatie heel wat minder, zeker na mijn geslaagde marathon 3. Facebook is gebruiksvriendelijker. Maar toch is er op sportief gebied eigenlijk heel wat gebeurd. Ik loop heel wat minder kilometers dan vorig jaar, maar sport wel meer met fietsen en zwemmen erbij. Ik zit nu in de Mr. T triathlonclub van Gent.

De eerste zwemtraining was eigenlijk grappig. Ik mocht eventjes tonen hoe ik 50 meter crawl zwom. En dat was een probleem want ik kon totaal geen crawl. Dus na 7 meter was het over. In het begin was het zeker niet evident om dit aan te leren maar ik kan ondertussen (na veel inspanningen, trainersgeduld en slokken water) wel op het gemak een kilometer crawl aan hogere snelheid dan ik schoolslag kan. En er zit nog progressie in, dus maak ik me al heel wat minder zorgen.

Fietsen is moeilijk voor mij, dit had ik eigenlijk niet verwacht. Ik mountainbikte wel regelmatig, een koersfiets had ik tot voor enkele maanden niet. Hier moet ik nog serieus aan werken, zowel aan uithouding als aan snelheid. Vanmorgen fietste ik 71 kilometer, ik hoop tegen de zomer steeds boven de 100 kilometer uit te komen.

Lopen gaat nog steeds goed, ondanks minder training. Op een van de winterjoggings in Deinze liep ik onlangss 2 rondes waarvan de eerste rapper dan mijn PR van vorig jaar. 5K loop ik op training nog steeds onder de 20 minuten, en regelmatig haal ik nog een afstand van 20 kilometer.

Ondertussen deed ik al mee aan de Winterduathlon in Torhout (3 lopen, 25 mountainbike, 1,5 lopen), ik werd er 65ste op 130 deelnemers, ik had een slechte dag. De Bibbertriathlon in Wachtebeke deed ik ook mee. Dat is eigenlijk een training die je in duo's aflegt: 7 lopen, 38 mountainbike en dan 10 oriëntatieloop. Dit ging heel wat beter.

In april staan een aantal stadslopen op het programma: Oostende, Knokke, Brugge, Gent, Kortrijk en hopelijk de 20K van Brussel. Ik betwijfel of ik mijn tijden van vorig jaar verbeter, ik zal al blij zijn als ik rond de 38 minuten haal op 10K. Want het grote doel is de halve triathlon van Antwerpen: Ironman 70.3 op 25 juli. 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen, 21 km lopen. In de voorbereiding daarvan hoop ik nog enkele kwarttriathlons te doen als het me lukt om in te schrijven.

Ik zal nog heel wat mogen trainen om een deftig resultaat neer te zetten. Evident zal het niet zijn want in april verhuizen we dan ook nog eens. Maar when the going get's though, the though get going.

14:04 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Mooie plannen! Ben benieuwd hoe het je gaat vergaan in de triathlon!

Gepost door: Wendy | 07-02-10

mooie wedstrijdjes in het vooruitzicht...succes met de voorbereidingen.

Gepost door: natalie | 07-02-10

We zullen elkaar nog regelmatig tegenkomen zo te zien!

Gepost door: Chris | 16-02-10

Veel succes met de voorbereidingen van de halve triatlon. Weer een nieuwe uitdaging.

Gepost door: Yves | 18-02-10

dat zal ook wel loslopen voor zo'n superatleet gelijk gij zeker! ben ik van overtuigd!

Gepost door: Peter | 03-03-10

triatlon Je hebt mooie vooruitzichten;loop je dit jaar ook een marathon?

Gepost door: Johanbeton | 19-03-10

Ondanks dat je geen craw zwom en het fietsen moeilijk ging toch die stap gezet. WOW. En mooie vooruitgang, proficiat. De prestatie is dit nu reeds waard. Hopelijk kan je in A'pen een prachtig parcours neer zetten.

Gepost door: cremke | 05-04-10

En ook nog in 2011?

Gepost door: cremke | 11-02-11

Jawel, nog evenveel aan het sporten maar minder aan het bloggen. De blogs worden verdrongen door de snellere sociale netwerksites!
2 hoofddoelen dit jaar: Marathon Rotterdam en Halve Triathlon Antwerpen!

Gepost door: Fré | 12-02-11

De commentaren zijn gesloten.